Sommarens godaste tillbehör till maten!
Grillning och andra goda lätta måltider hör sommaren till.
Det kan ibland vara idé torka även då, men det känns ändå lättare att laga mat på sommaren än på vintern.
Förra veckan fick jag middagsbesök av min lilla skatt och hans kompis och då grillades det för fullt och han hade också beställt smashed potatoes.
Det är ju så fantastiskt gott och passar till dom flesta rätter.
Efter att jag lade upp en bild på Instagram så var det många som hörde av sig och ville ha receptet så jag tänkte att jag lägger ut det igen 🙂
Vi grillade entrecote och till det hade vi en god sallad och smashed potatoes.
Men den är lika god till kyckling eller olika smaksatta korvar. Jag har dock inte provat det till fisk.
Smashed potatoes (3-4 pers)
(receptet kommer från början från matfashionistan)
8-12st delikatess eller Amandinepotatis (inte så små i storlek)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Olivolja
Fetaost-& soltorkad tomatkräm
1st fetaost 150g
1-1,5 dl crèmefraiche 32%
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl soltorkade tomater finhackade
10st basilika blad
salt
nymalen svartpeppar
Fetaost-& soltorkad tomatkräm
1. Mosa fetaosten i en skål. Tillsätt crèmefraiche, riven vitlök, hackad basilika och finhackade soltorkade tomater. Blanda till en kräm. Krydda med med lite salt och nymalen svartpeppar.
Smashed potatoes
Koka potatisen, häll av vattnet och låt stå en stund utan lock.
-Sätt ugnen på 220 grader varmluft
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut potatisarna.
Pressa sönder potatisarna med ett lätt tryck med en gaffel, så potatisen bara öppnar och plattar ut sig lite.
Ringla lite olivolja över potatisarna, salta och peppra.
Sätt in i ugnen i ca 15 min för att rostas.
Jag blir lika glad varje gång mina skatter ringer och vill komma och träffas, om så bara för en fika eller en bit mat…
Kram