0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second
En dag av förväntningar..Julafton är en stor dag för många, stora som små. En dag fylld av förväntningar, en dag fylld av spänning och glädje. Men även en dag fylld av mat, jag tycker inte att man gör något annat än att äter på julafton, i alla fall hos oss är det en tradition att starta dagen med julgröt och skinka, senare på dagen är det fika och där räcker det inte med sju sorters kakor, efter Kalle Anka är det dags för mat igen och då dukas det stora julbordet upp med skinka, köttbullar, sill, pastej, ost, janssons frestelse….  Efter maten tar vi det lite lugnt en stund innan det är dags för tomten att dela ut julklapparna och sen avslutas kvällen med lite ris à la malta. Så för att kort summera julaftonen så öppnas det paket och äts. Men visst är det mysigt? Och den infaller ju trots allt bara en gång per år 😉
Tänkte att ni i bilder skulle få se delar av min jul..
Frukosten står på bordet
Den goda jultårtan är framdukad och färdig att avnjutas

 Under granen är det fullt med julklappar
 Årets julklänning
Tomtemor i spänd förväntan på tomten 😉
Julbordet

Kalle Anka är klart för i år och det är dags att äta lite mat, bordet börjar dukas och det är dags att fylla på magarna….

Lilleman som inte skulle ha firat jul med oss.
Jag är så himla glad över att få haft båda mina pojkar hos mig även denna jul, meningen var att Lilleman skulle firat jul med sin pappa, men då han olyckligtvis blev sjuk dagen innan julafton så valde Filip att stanna kvar uppe hos oss, vilket vi alla var väldigt glada över <3
Vilket också ledde till att vi fick en jultomte…

Mamma överlycklig för alla julklappar hon fått 😉

Kvällens uppdrag är avklarat och tomten kan luta sig tillbaka
Ingen jul utan Aladdin

Och till allas stora sorg så blev det en grön jul
Tänk så snabbt allting ändå är över, man planerar och handlar julklappar och mat, slår in paket, gör julgodis och lagar mat för just denna dag och när maten är uppäten och julklapparna är utdelade så är julafton ”slut”. Granen ser genast tom ut när klapparna är borta men tänk så många önskningar som gått i uppfyllelse denna dag.
Hemma hos oss tar vi det ganska lugnt idag, juldagen innebär premiär för någon svensk film och i år är det dessutom två som har premiär, vi väljer att gå och se ”en hundraåring som klättrade ut genom fönstret och försvann”.
God fortsättning raringar!

KRAM


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

26 thoughts on “JULAFTON

 1. Ser ut som ni haft en bra julafton, och att du fick mysa med båda dina pojkar på julafton låter ju härligt <3
  Här hemma är det lite tyst för min dotter åkte till Dubai på julafton, planet gick kl 8 i går morse. Ha en bra dag! Kram Anki

 2. Ni ser ut att ha haft en härlig julafton. Rätt lika vår, men vi brukar se till att äta julbordet till lunch istället. Vi verkar vara rätt ensamma om den turordningen. Men alla gör som de vill, som tur är;-)

  Kram Lena

  1. Har haft det härligt och lugnt med mor, far och barnen. Sen har det slappats för fullt, ikväll blir det fredagsmys med film

   Hoppas du har det bra fina Annika!

   Kram
   Helen

 3. God fortsättning! Vi har lite samma ordning på maten osv hos oss, men firade med fika på svärfars sjukhem, sen var vi 12 personer hemma hos mina föräldrar… Ingen tomte och julklappar dock, det har vi slutat med gudskelov. Idag har det blivit julbordsmiddag hemma hos oss – så nu är det bra för mig men min man kommer frossa i julfrukostar ett tag till med gröt och skinka och tunnbröd med sylta och rödbetar. Gahh, tröttsamt :=)
  kram Milla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »