Merlion Park

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Merlion Park och Singapore River – What a view

Merlion Park – Från Merlion Park kan man ta båtar som går längs med Singapore River, tar ca 30 minuter och det är fantastiskt vackert, särskilt när solen gått ner och alla skyskrapor lyser upp. Vid Merlion Park ser man dessutom till ”alla” stora härliga byggnader. Man tas med häpnad över hur vackert det är, det är som att befinna sig en en sagovärld. Det är alltid svårt att med bilder försöka återberätta hur fantastiskt allting är, hur tagen man blir, jag kan bara låta er få njuta av bilderna och drömma er bort 😉

Merlion Park

Vid Merlion Park samlas alla turister,  det är ett landsmärke för Singapore, parken invigdes 1972 och är 2500 kvm stort. Cirka 1 miljon besökare kommer dit varje år, så missa inte den fantastiska parken när/om ni åker till Singapore.

Bakom bron sticker den ”runda” byggnade upp, Kami, det stora teaterhuset.

singapore 2
Merlion det sprutande lejonet, en stor turistattraktion i Singapore, Singa betyder just Lejon.

singapore 4
Marina Sands Bay Hotel
Sägs vara en av världens dyraste byggnader och en av världens mest utmanande byggprojekt, kostnaden .. 8000000000 dollar!!!  öppnade 2010, en magisk byggnad med utställningar, teater, shopping, restauranger och nöjesställen. Bilder kommer senare, för självklart var vi där 😉

Längs floden…

Från båten ser man många av byggnaderna som bäst och där får man oftast dom bästa bilderna…

singapore 9

singapore 8

singapore 10

singapore 11

singapore 6

singapore 7
Singapore Flyer
Singapore Flyer är ett pariserhjul i Singapore om öppnade 2008, var en av världens högsta pariserhjul fram till 2014 då High Roller öppnade i Nevada.

singapore 5
Art Science Museum
Världens första Art Science museum och har en form som påminner om en lotusblomma. Öppnades 2011.

Som ni märker så är hela områden nere vid Merlion Park väldigt nybyggt det mesta blev klart runt 2010.

Under dom dagar vi varit i Singapore har jag sett och upplevt mer än vad jag tidigare gjort på mina resor, men härliga bloggvänner från Europa och en fantastisk guide från Singapore är det ett minne för livet. Och naturligtvis har jag mer att bjuda på, så följ gärna med mig på min resa dom närmaste dagarna, trots att jag är hemma i Sverige igen 😉

Kram

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Merlion Park

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »