crepes 4

Crepes med allt och lite till fick starta våran frukost i söndags! När Lilla Skatten är här är det alltid något gott och smarrigt som står på menyn någon av dagarna under helgen och den här gången var det Crepes som var på menyn. Franska Crepes skall väl tilläggas. Med receptet i handen var det bara att åka och handla och jag måste ju säga att det luktade väldigt gott när jag stod och stekte dom, det luktade precis som det gör på gatorna i Paris där Crepes stånden avlöser varandra, men jag var väldigt ståndaktig, har ju en 2 veckors kurs med Ulrika Davidsson som jag genomför och i den kosten ingår absolut inga Crepes 😉 Men jag tänkte att jag skulle fresta er med både lite bilder och recept och jag kan varmt rekommendera att ni gör dom någon frukost när ni vill njuta lite extra…

crepes 1

Crepes

4 portioner

3,5 dl mjölk
2 dl mjöl
2 st ägg
1 dl vatten
1 msk socker
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

Häll mjölken i en skål och vispa försiktigt ner mjölet, vispa så det blir en helt slät smet, lägg sedan ner resten av ingredienserna och vispa.
Låt stå i 30 min så smeten blir lite tjockare.

Stek i stekpannan till gyllenbrun färg.

Vi fyllde våra med
Calles chokladsås, går lika bra med Nutella
bananer
jordgubbar
kokos

När crepsen är klar, sikta över lite florsocker

crepes 2

crepes 3

Läskigt gott 😉

Lycka till och smaklig måltid!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Crepes”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *