
Middagstips! Nu vecka och nya bekymmer med vad man skall tillaga till middag, alltid lika svårt! I dag tänkte jag bjuda på en nyttig och lättlagad rätt som jag tillagar från Ulrica Davidssons recept, jag tycker hon är så duktig att få ihop sina recept med alla fantastiska smaker och tillbehör.
Eller middag och middag… det går naturligtvis lika bra att äta den till lunch i och med att den är kall, perfekt att ta med till jobbet eller i sommar när man skall ut på picnic.
Räksallad med dillkräm
–
1 portion
2 dl blandad sallad
25 g sockerärtor
10 cm gurka
1 kokt ägg
75 g skalade räkor i lag
toppa med:
1 msk granatäpplekärnor
1 physalis
Dillkräm
2 msk gräddfil
1 tsk majonnäs
1 msk hackad färsk dill
Salt och svartpeppar
Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
Fördela grönsakerna över salladen. Dela ägget och lägg vid sidan om.
Toppa salladen med räkor och frukten.
Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och dill och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!
Mums, det där lät gott! en perfekt sommarsallad.
Ha en fin start på veckan!
Kram Lena