0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

müsli 2

Müsli – hemma gjord müsli är ju så gott! I förra veckan gjorde jag en sats med hammagjord müsli, så nyttigt och så gott, ½ dl till yoghurten eller kvargen på morgonen räcker, så står man sig väldigt länge!  Det finns många härliga frukostalternativ på morgnarna, förutom yoghurt och müsli så är en annan favorit keso med lite vaniljsocker och en blodgrape delad i bitar som man rör ner i keson… mums! Stekt ägg och grönsaker eller en härlig smoothie går också ner 😉
Tänkte bjud på receptet till müslin:

Müsli med kokos och kanel

6 dl havrekorn (risentas, om ni inte hittar den går det lika bra med havrekärnor=
1 dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 msk mald kardemumma
1 msk kanel
2 dl kokosflingor
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl pumpafrön
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
½ dl torkade gojibär
1 dl torkade blåbär
10 torkade aprikoser

Om ni räknar kalorier så är ½ dl 120 kcal

Sätt ugnen på 200*. Blanda havrekorn, frön, nötter och kryddor i en skål. Häll i vatten och blanda om. Sprid ut blandningen på en ugnsplåt som ni smörjt med rapsolja. Ringla över honung. Rosta i ugnen ca 20 minuter, rör om flera gånger under tiden så det inte bränns. Låt müslin svalna, blanda ner gojibär och blåbär och förvara i en burk med lock.

müsli

müsli 1

müsli 3

Lycka till!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »