0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

sockerkaka med nutella 8

Sockerkaka med Nutella, kan det bli bättre för en Nutella älskar som mig!? Fler än jag som älskar Nutella? Då skall ni absolut prova på att baka den här sockerkakan som jag bakade igår, så himla saftig och god! Nu i efterhand skulle jag nog ha serverat den med en liten kula vaniljglass, så får det bli nästa gång 🙂 I dag på självaste farsdag har vi, förutom annan tårta och godsaker, ätit av den igen. Som jag skrev imorse så önskade jag min far en fin Farsdag och att jag gärna velat vara vid hans sida, och det har jag varit! Det var det som var min hemliga utflykt och min överraskning till min kära far. Tidigt imorse satte jag mig i bilen och for till Västerås för att hämta min Lilla Skatt för att sedan åka vidare upp till Hälsingland till mina föräldrar (och mormor och morfar) för att fira Farsdag. Han blev glatt överraskad :-).
I skrivande stund sitter jag hemma hos mina föräldrar men vi skall strax ta och vända hemåt igen, 70 mil på en och samma dag :-). Men först tänkte jag bjuda Er på det härliga receptet på kakan…

Sockerkaka med Nutella

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
100 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ – 2 dl nutella

Garnering:

Nutella och florsocker

Sätt ugnen på 175 grader, grädda sedan i nedre delen av ugnen. Smöra och bröa en form

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör och mjölk, Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

Häll i en tredjedel av smeten i formen, värm nutellan i mikron så den blir rinnig, ringla en tredjedel av nutellan över smeten, upprepa detta två gånger till.

Grädda kakan i ca 30 – 35 min. Låt den stå en stund innan ni stjälper upp den. Värm lite mer nutella i mikron och ringla över kakan, strö över lite florsocker… Färdig att avnjutas!

Men som sagt, servera gärna med en liten klick äkta vaniljglass!

sockerkaka med nutella 3

sockerkaka med nutella 4

sockerkaka med nutella 5

sockerkaka med nutella 7

sockerkaka med nutella 6

Nej nu är det dags att ge sig av hemåt…. många mil i bil som sagt var!

Ta hand om varandra ikväll <3

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Sockerkaka med Nutella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »