Sveriges Nationaldag och Svenska flaggans dag, det var igår det, den 6 juni, då vi bland annat firar minnet av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Från 1983 som vi började fira Nationaldagen, tidigare firade vi bara Svenska flaggans dag, men det där vet ni redan… Men hur firade jag då Svenska Nationaldagen. Ja, inte något speciellt faktiskt. Klev upp ganska tidigt för att jobba några timmar, håller på att planera ett jobb på Gotland, sen blev det en lång och härlig PW. Upptäckte sen att några saker hade missats vid inhandlingen i fredags så jag fick bege mig av till affären för att komplettera det sista, hem för att duscha och sen… sen var det dags att ta tag i Nationaldagen genom att äta en väldigt sen lunch som sen visade sig även blev middagen, var alldeles för mätt på kvällen för att kunna äta den planerade laxmiddagen som var menad, så den får bli ikväll istället 😉
Lunchen bestod av goda sillar och härliga laxrullar som vi köpt på Melanders, ni som bor i huvudstaden, har ni inte köpt hem dessa godbitar från dom någongång så måste jag rekommendera er att göra det… dom har så mycket gott! Vi smiter ganska ofta in dit och köper lite gott, framför allt till högtider som jul, nyår, påsk, midsommar och nu också då till Nationaldagen. Och ni vet väl att dom första svenska jordgubbarna har kommit? Smakade kanske inte så mycket, men dom var iallafall svenska 😉

sveriges nationaldag

sveriges nationaldag

Hoppas ni hade en bra Nationaldag! I dag är det söndag och jag startar dagen med att bege mig av till SATS för lite träning.

Ha en fin dag!

Kram

Vitaestilo
vitaestilo@gmail.com

En tanke på “Sveriges Nationaldag”

  1. Fin blogg med fina och inspirerande bilder, och så härliga jordgubbarna ser ut! Jag har sommarjobbat som jordgubbsförsäljare av lokalt odlade jordgubbar när jag var yngre, så den doften (och smaken) är verkligen sommar för mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *