0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Boktips! Godmorgon lördag, hoppas ni sovit gott och haft en bra start på morgonen. Själv har jag redan hunnit ut och tränat och sitter här och skall avnjuta en god och nyttig frukost bestående av soya youghurt, färska hallon och blåbär och ovanpå det lite rostade ekologiska kokoschips, mumsfillibabba! Tittar in för att tipsa om ett boktips, eller rättare sagt två, som passar bra till matlagning och höstens mörka kvällar och även som tips till julklappar. Lava förlaget har gett ut två böcker som jag fastnade för, bland annat regissören av Angelica Braun, handlingen är denna;

”Under en kall och mörk januarivecka hittas döda män runt om i Stockholm. De är alla mördade på ett våldsamt sätt, till synes utan samband och med kryptiska tecken lämnade på kropparna …
Signe Grahn är en kämpande filmskapare som desperat söker efter nästa actionfyllda blockbuster. Hon har stått på randen av berömmelse men blivit blåst av en manlig kollega som skrupelfritt tagit över hennes idé. Därför tar hon tacksamt emot det oväntade uppdrag som erbjuds henne via nätet, av en man som kallar sig Ola.
Björn Fors, lärare och beteendevetare vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet, blir inkallad som specialist för att ingå i Gärningsmannaprofilgruppen på Rikskrim. Spåren är många men namnen få. Det är med lika delar frustration och lättnad som Björn involverar sig i jakten på mördaren. Han har en trasslig skilsmässa och ett häftigt temperament att bearbeta. Och så måste han ta hand om hunden Aska. När Björn börjar få brev med filosofiska citat och rituella symboler med koppling till morden tätnar mystiken. Har de att göra med en eller flera mördare? En seriemördare, en psykopat, någon som dödar med njutning och iskall precision. Och varför dyker det upp döda djur på brottsplatsen? ”

boktips

Och sedan Mormors mat, hundra år av husmanskost, man får en riktig nostalgitripp när man läser i boken, idag är det en helt annan matkultur än vad det var på ”mormors” tid, hon skulle väl vända sig i graven om hon visste hur husmanskosten mer eller mindre försvunnit i den yngre generationens hem. Men att bläddra i boken och hitta recept på våfflor, ugnspannkaka, glace au for och många andra gamla goda recept gjorde att man blev riktigt sugen på att ta fram våffeljärnet eller ugnsformen… en rolig julklapp!

boktips 1

boktips 2

bubbies
Men på bordet här hemma ligger regissören och några goda bubbies som jag skall njuta av i soffan.

Är ni nyfikna på böckerna så hittar ni regissören Här och mormors mat Här

Kram på Er!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Boktips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »