Oreotryfflar doppad i choklad, ja ni hör väl bara på namnet hur gott det är :-). I helgen var ”alla” barn med flickvänner hemma på middag, så himla mysigt! Känner mig verkligen hel när jag har alla mina nära och kära vid min sida. Höll på hela dagen med att förbereda middagen och desserterna. En av desserterna var en enkel cheescake med lakrits och lemon curd, har gett recept på den tidigare, men jag tänkte att ni får det igen inom några dagar här, det jag tänkte bjuda på idag var den andra desserten som jag gjorde, oreotryfflar doppad i choklad. Dom blev magiskt goda! I julas gjorde jag oreotryfflar doppad i vitchoklad och polkagrisar, men dagen till ära doppades dom i choklad. Väldigt enkla att göra och perfekta att bjuda på till kaffet.
Detta behöver ni:
1 pkt oreo kakor
100 g philadelphiaost
100 – 150 g choklad
jag tog mörk choklad men det blev nästan lite för mycket mörk choklad med tanke på att oreo kakorna också är mörk choklad, så jag skulle nog föredra att ni doppar dom i vanlig mjölkchoklad som ni smälter i vattenbad.
Dela oreo kakorna i småbitar i mortel eller på en skärbräda. Blanda sedan ner osten och rör om till en ”jämn” smet, dvs så att osten fördelar sig i kaksmulorna.
Sätt i degen i kylen 20 min, ta sedan ut degen och rulla till bollar, blir ca 12 – 15 stycken.
Lägg sedan bollarna i frysen 30 min.
Smällt chokladen över vattenbad,
Doppa bollarna i chokladen och låt dom sedan svalna.
Jag tog långa grillspett i trä för att rulla bollarna i chokladen.
Ni kommer inte att bli besvikna om ni vågar prova dessa tryfflar 🙂
Kram
Helen