Parmesanchips – så enkelt och så gott och passar till nästan alla maträtter och som tilltugg. I går ”gräddade” jag lite parmesanchips till lunchen som tillbehör istället för bröd, lunchen bestod av räkpasta så det blev en fantastisk smak till, jag använder alltid parmegiano reggiano (lagrad 24 mån) för att få den lite torrare smaken, dessutom är osten väldigt smakrik.
Hursom så är det väldigt enkelt att göra, ni hyvlar bara osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper, dra ihop ”osthögen” så att den blir ca 5 cm i diameter och några millimeter hög, den smälter ut till en tunn hinna och det går väldigt fort så ni får stå och passa. Låt dom sedan ligga på plåten ett tag och svalna innan ni tar bort dom med en stekspade. Grädda tills dom fått en gyllenbrun färg, tar ni ut dom för tidigt så blir dom lite sega istället för knapriga, så det beror ju på hur ni vill ha dom!
Det blev några chips över efter lunchen så dom fick följa med på ostbrickan på kvällen med lite fikonmarmelad på, fantastiskt gott!
Grädda chipsen i 200 grader.
Vill ni ha riktigt bra parmigiano reggiano så skall ni leta efter den här märkningen på osten i butiken…
Bara ett litet tips…
Ha en fin söndag i det kyliga vädret raringar!
Kram
Åh vad gott! Jättebra alternativ till bröd att ha som tillbehör!
Önskar dig en fin söndag!
Kram Jenny
God morgon! Hur gott lät inte det där… Ska absolut testas, så tack för tipset!
Söndagskram från Kate