Jag gråter inte – det är bara tårarna som rinner

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

jag gråter inte - det är bara tårarna som rinner

”Jag gråter inte – det är bara tårarna som rinner” så heter boken som min väninna Åsa Tönne har skrivit om sitt liv och sin händelse som förändrade hennes liv. Åsa fick domen ”malign hjärntumör” 2011 och hela hennes liv rasade samman och en envis kamp mot klockan och sjukdomen startade.
Boken lämnar inte ett öga torrt och får verkligen en att tänka efter hur man själv har det och hur snabbt livet kan förändras!
Åsa träffade sin dåvarande man i unga år som hon senare gifte sig med och fick två fantastiska barn tillsammans med, har levt en bra liv, bott många år i Mellanöstern, haft många framgångsrika jobb och har levt livet fullt ut.
Men så kom en obehaglig känsla krypande över Åsa, en känsla som var obekväm och som Åsa skakade av sig lite. Åsa började få svårt att koncentrera sig på långa samtal och läsa texter, från att ha varit en duktig skidåkare kunde hon inte åka skidor alls! Hon kunde inte ens förstå enkla förklaringar. Självklart var det någonting som inte stod rätt till men trodde att det var ”sviter” efter hemkomsten från Mellanöstern. Åsa orkade inte prestera det hon behövde på jobbet, svimmade, vilade en stund och var på fötterna igen. Vid ett tillfälle sökte hon läkarvård och blev inskriven över natten för att en magnetröntgen skulle göras dagen därpå, men efter en lugn kväll framför tv:n i sjukhussängen kände sig Åsa återställd och med tanke på att hennes son skulle spela innebandymatch dagen därpå så ville hon åka hem och blev utskriven…. Situationen blev inte bättre och Åsa blev sjukskriven för utbrändhet!!! Men så några veckor senare hände det, Åsas dotter vaknar med ett ryck och känner att någonting är fel, hon springer in till sina föräldrars sovrum och ser sin mamma liggandes på golvet, blek, med en tom blick och munnen fylld av fradga, hennes pappa halvligger i sängen och håller upp Åsa med ena armen… Och just precis här, just precis den här dagen börjar Åsa fruktansvärda resa!
I boken berättar vänner, föräldrar, läkare, barnen och Åsa själv om denna händelse och resan tillbaka till livet.

jag gråter inte - det är bara tårarna som rinner 1

jag gråter inte - det är bara tårarna som rinner 3
Läs den!
Den finns att köpa HÄR och kostar endast 195 kr.

jag gråter inte - det är bara tårarna som rinner 2
Tack Åsa för den gripande boken, och ja, jag skall njuta av mitt liv!

Kram
Helen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

10 thoughts on “Jag gråter inte – det är bara tårarna som rinner

 1. Oj oj oj. Den boken skall jag läsa. Tänkvärt. Så Bra vi har det. Prylar prylar och kläder. Såå ytligt, egentligen. Men tyvärr. Sån är människan. Kram Inger

 2. En lite ytligare fråga……………vad är det nu igen pläden i soffan kommer ifrån den mönstrade…..något på M………
  Karm Lena

 3. Vilket boktips. Låter som en fantastisk bok. Skulle vilja läsa den men vet inte om jag orkar. Min far dog i Hjärntumör och det är ett smärtsamt minne än fast 20 år har gått. Men det kanske skulle vara nyttigt att läsa boken.
  Tack för det du delar med dig av.
  Kram
  Maria

 4. Har haft inlägget öppet men inte kommenterat… Detta berör mig djupt och jag ska köpa boken.
  Har själv varit svårt sjuk i AML (Akut Myeloisk Leukemi), så tanken om en bok finns hos mig med…
  Tack för att du delade det.
  Kram Anna

 5. Tack!
  Allt har gått fint för mig och jag är så friskförklarad man kan bli när man transplanterats med benmärg.
  Nu engagerar jag mig i de frågorna och är ute och håller föredrag i landstingets regi som patientföreträdare vid sidan av mitt jobb. Jättespännande och inspirerande!
  Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »