0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Är ni duktiga på att planera era middagar, frysa in och förvara? Jag är inte så bra på det, men i söndags när jag var hemma hela dagen och bara tog det lugnt efter min sons 20 års firande passade jag på att prova mina nya köksredskap. Jag har nämligen fått en Crock- Pot och en foodsavers. Crock- poten är ju ett magiskt verktyg när man ska laga mat, att inte behöva stå och passa och sen välja om den ska stå och koka på hög eller låg värme, beroende på hur många timmar man har på sig. Jag gjorde en Jambalaya som fick stå och puttra i tre timmar, hade jag valt låg värme hade den fått stå i 7-8 timmar, men det hade jag inte tid med, då hade jag fått äta middag så sent, men passar alldeles utmärkt om man vill att maten ska vara klar när man kommer hem från jobbet. För att inte nämna att man slipper alla kastruller, skålar och stekpannor som ska diskas, här gör man iordning alla ingredienser och lägger ner i grytan till Crock-poten, hur smidigt som helst. Att jag inte provat det här tidigare 🙂
Så på morgonen var jag iväg och storhandlade för att klara mig till fredag, jag var verkligen i planerartagen. Så passade jag även på att köpa lite kycklingfiléer och laxfiléer samt lite olika korvar, för att frysa in. Annars har jag stoppat ner allting i frysen i förpackningarna, eller så har jag delat på förpackningarna och lagt ner i vanliga plastpåsar, men nu sen jag fick min foodsavers är det ajöss med platspåsar, nu vakuumförpackar jag allting, jag är helt imponerad över den där maskinen, jag tyckte det var så fantastiskt så jag vakuumförpackade massor av saker, bland annat mango som jag gjort i kuber och frös in för att ha till smoothies. Dels så tar det självklart mycket mindre plats, men sen, det bästa av allt, det är att maten håller sig upp till fem gånger längre och man behåller smaken och konsistensen mycket bättre. Jag har en foodsaver stream som passar dom flesta hushåll. Det här kommer bli min nya grej, köpa storpack av kött, fisk och fågel, och färska frukter och bär naturligtvis, och vakuumförpacka och frysa ner, jag kommer tjäna massor av pengar på det här, annars är ju jag en person som går och handlar inför varje dag när middagen ska ätas.
Utan att veta det innan jag provade, så kan jag med varm hand säga att det är någonting ni kan skriva upp på önskelistan…


Ett perfekt kit att ha i köket, så glöm inte bort att lägg till det på önskelistan 🙂

Kan säga att Jambalayan blev jättegod!

Kram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »