Har ni efter julens alla middagar fått lite idé torka när det gäller matlagningen på kvällarna? Jag tycker man har vant sig vid under alla dom här helgerna att det alltid har funnits mycket mat, rester, i kylskåpet och att man lätt bara kunnat värma en måltid. Nu tycker jag personligen att det är skönt att helgerna är över när de gäller all mat, däremot så försöker jag hitta nya recept och inspirationer som gör att det är lättare att äta nyttigt. Idag tänkte jag tipsa om en otroligt god wok med kyckling och lite styrka i smaken. Den här Pad Thaien blev godare än vad jag hade trott när jag började.
Pad Thai
150 g okokta risnudlar (jag köpte en med ”stark kryddig”)
400 g fläskfilé
1 stång broccoli
2 morötter
2 dl böngroddar (jag köpte färska ekologiska)
1 röd chili
1 msk sesamolja
1 – 2 vitlöksklyftor
Salta jordnötter
1 msk orientalisk fisksås
1 msk farinsocker
1 msk ingefära
1 lime
Börja med att koka upp nudlarna.
Dela broccolin i mindre bitar, skiva morötterna och hacka chilin.
Blanda sesamolja, fisksås, farinsocker, ingefära och lime i en skål till en marinad
Dela fläskfilén och skär köttet i tunna skivor.
Värm stekpannan och häll på sesamoljan, pressa ner vitlöken och stek den lite grann. Häll i köttet i stekpannan och stek på högvärme i 1 minut. Lägg i alla grönsaker och stek någon minut. Häll sen över marinaden du blandat ihop och efter det dom kokta nudlarna. Låt koka ihop en liten stund.
Toppa med jordnötter och servera på engång.
Mums 🙂
Ett litet middagstips så här på onsdagskvällen 🙂
Kram
Tack för inspirationen. Det ser väldigt gott ut. Kram