0 0
Read Time:59 Second

Håll käften unge

Håll käften unge! Veckans boktips skriven av bokdebutanten  Jacqueline Sundström som i sin bok ”Håll käften unge” tar oss med från sina första minnen som ettåring till hon är 15 år och ställs inför ett livsavgörande val. Boken ”Håll käften unge!” är en självbiografi och handlar om Jacquelines uppväxt i en dysfunktionell familj med alkoholmissbruk. Den är skriven ur barnets perspektiv, vilket gör inlevelsen hemskt gripande och man vill bara hoppa in i berättelsen och ge den lilla flickan en varm kram och säga att allt kommer att bli bra.

Jacqueline beskriver hennes första minne som ettåring, då hon sitter med blöja på ett kallt golv. Hon minns hur hon gång på gång dunkade sitt lilla huvud i golvet som hon nu i efterhand förstår var ett uttryck för ångest. Vi får följa den lilla flickans minnen under uppväxten och vittna om händelser och känslor inget barn ska behöva vara med om. Det som förvånar är den passiva omgivningen som inte ger en hjälpande hand när istället den lilla flickan får ta det stora ansvaret att ta hand om sin mamma.

Boken kan ni bland annat köpa hos Adlibris (sök bara på ”håll käften unge”)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Håll käften unge

  1. Åh den måste jag läsa! Du skall få ett boktips tillbaka – om du inte läste den så gör det ” Kärlek och stålull” av Lisbeth Pipping. Kram kram. Håller på plöjer alla kinsella böckerna nu!! Tack för tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »