Jag har besökt många restauranger genom livet och ätit mat av bästa rang, allt ifrån kändiskrogar till Michelinguide utnämnda, men jag måste nog säga att Público är något i en klass för sig när det gäller pureanska och mexicanska köket. Público är en restaurang där Melker Andersson även här har fingrarna med i grytorna, restaurangen som möter nattlivet, utrustad för att umgås och festa och dom har verkligen lyckats med att fånga den internationella och dynamiska atmosfären.
Menyn är som sagt hämtad från det pureanska och mexicanska köket och här är det tänkt att man skall mixa och dela runt hela bordet, rätterna består av små tapasrätter och man rekommenderas äta 3-4 rätter/person. Dom har verkligen lyckats med dom oväntade kombinationerna, långt ifrån en ”vanligt” sätt att äta middag.
För att sätta ord på hur maten, smaken, hur upplevelsen kändes och hur servicen var så kan jag bara säga: – det går inte att beskriva! Det var så gott, det var så fantastiskt, det var så oväntat och så överraskande allting. Vi hade dessutom en tjej som hade hand om ”oss” under kvällen som hette Anna, verkligen en tjej på rätt plats, hon kunde sitt jobba på sina fem fingrar, förutom den kunskap och utstrålning hon bar på hade hon ett sätt att bemöta gästerna på som gjorde att man kände det som att man vore dom enda gästerna på stället, hon tog sig alltid tid!
Smaklökarna fick sig en ordentlig upplevelse under kvällen, allt från förrätt till efterrätt. Hade jag orkat hade jag ätit betydligt mer, men det gick ju inte! Men en saker är säker, en sak är sann, jag kommer att komma tillbaka! Det fanns så mycket på menyn som jag bara måste prova…
För kvällen valde vi nachos och guacamole till förrätt, där det kommer in en skål med alla ingredienser och där du sen ”hackar” ihop din egen guacamole. Sedan fortsatte jag med kammusslor, övergick sen till Tacos med tonfiks och sedan löjrom, silverlök och smetana i en varm det, typ friterad belini. Efterrätten skall vi inte prata om!Churros! Ni kanske ha ätit det i något ”stånd” när ni varit i Spanien, det smakar som varma munkar, munkdeg som dom friterat som pinnar och som man sedan doppar i en karamellkräm… jag men jag dog ju! Ville bara ha mer!!
För att ge restaurangen ett rättvist betyg så blir det 6/5 🙂
Det här är verkligen en restaurang som ni INTE får missa! Men precis som på alla andra ställen så bör man vara ute i god tid för att boka bord.
Tänkte fresta er med några bilder från kvällens middag…
En middagsupplevelse som stannar i minnet och som kommer att upplevas igen.. snart!
Kram
Åh, så gott allt ser ut. Detta ställe måste jag besöka.
Kram
Maria
Det ser verkligen jättegott ut, måste prova. Tack för tipset! Ha en bra dag. Kram Katja