0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

rocky-roads-1

Julstök i köket hela söndagen lång! Allt från skinka till godis, så nu är allting klart för godisbordet till jul, har även köpt lite gott från Johan Bülow och en stor chokladask. Det ska vara mycket av allt när det är jul, om ni frågar mig, men det viktigaste är ändå mammas ris á la malta! Det bästa på hela julen, vet inte hur många kilo grötris som går åt och hur många liter grädde som går åt, men det är nog lika bra att jag inte vet… Men nåt som jag inte missar att baka inför varje jul är ju Rocky roads, så gudomligt gott och så enkelt! Så har ni inte sett receptet tidigare och inte gjort dom så kommer det här igen…

rocky-roads

Rocky roads

2 nävar mini mashmallows
600 gr mörk choklad
2 påsar dumlekolor
1 dl pistagenötter
3 dl salta jordnötter

Smällt chokladen i vattenbad på mellanvärme så den inte bränns fast.
Dela dumlekolorna, blanda sedan allt i en skål,  häll över chokladen och rör om, spara lite av nöt och kola blandningen och strö på ovanpå när allt är klart, häll ut på en plåt, se till att dom inte blir så ”platta”, ställ kallt, när dom kallnat delar ni dom i så stora bitar ni önskar.
Förvaras i kylskåp.

rocky-roads-2

Oemotståndligt goda 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Rekommenderade artiklar

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Julstök i köket

  1. Oj vad du stökar! Jag har inte gjort något ännu, skinkan gör jag dagen före julafton, och så äter vi en hel maffig Jansson då, för att det är så gott och värd en egen dag. Sonen skulle göra Rocky road idag men då hade vi inga jordnötter, och hemma hos oss måste det absolut vara mjölkchoklad för ett år gjorde vi på mörk och fick kasta allting 🙂 Vi har spretig smak i min familj runt det mesta på julbordet. Själv älskar jag bryssel men avskyr allt som har med gröt att göra och för det andra är det tvärtom 🙂 kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »